Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Trener Bayerna bez posla je ostao zbog – skijanja!

New Project (93)

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness otkrio je za Kicker pravi razlog otkaza mladom treneru

Julian Nagelsmann (35) prošle sedmice dobio je otkaz u Bayernu iako je bio u utrci za titule u Bundesligi i Ligi prvaka. Dugo se pisalo o tome kako je uzrok otkaza treneru njegova veza s Lenom Wurzberger, novinarkom Bilda kojoj je navodno odavao tajne informacije iz kluba.

Ipak, počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness otkrio je za Kicker pravi razlog otkaza mladom treneru. Presudilo mu je to što je nakon poraza od Bayer Leverkusena otišao na skijanje s djevojkom.

“Julian Nagelsmann nije trebao ni smio ići na skijanje nakon poraza u Leverkusenu. Da je ostao u Münchenu, sigurno bi čelnici kluba s njim obavili razgovor u ponedjeljak ili utorak i vjerovatno do svega ovoga ne bi ni došlo. Ko zna što bi se događalo da nije bio na skijanju i da su ga mogli kontaktirati”, rekao je Hoeness.

“Nije trebao ići na odmor. Bilo je igrača koji su ostali u Münchenu tokom reprezentativne pauze, poput Thomasa Müllera. Oni su sami trenirali jer njihov trener nije bio tu, bio je na skijanju”, zaključio je bivši slavni igrač Bayerna.