Fudbal

Jorge Jesus

Trener Benfice o promašaju Seferovića: Nisam to dosad nikad vidio

24/11/2021

Prije nego što je promašio, Seferović je izašao sam na Marc-Andre ter Stegena, prebacio ga, a onda i poslao loptu pored gola koji je koliko-toliko branio tek Eric Garcia

Benfica je u utakmici protiv Barcelona mogla doći do pobjede koja bi joj olakšala situaciju pred posljednje kolo grupne faze i približila je osmini finala Lige prvaka. Najbolju šansu za to imao je Haris Seferović u sudijskoj nadoknadi utakmice, no njegov pokušaj za gol koji bi Benfici donio tri boda otišao je pored praznog gola.

Prije nego što je promašio, Seferović je izašao sam na Marc-Andre ter Stegena, prebacio ga, a onda i poslao loptu pored gola koji je koliko-toliko branio tek Eric Garcia. Sve to prokomentirao je za vrijeme utakmice Benficin trener Jorge Jesus bacivši se na koljena pored igrališta.

“Istina je da je Barcelona kroz utakmicu imala šansu ili dvije da postine gol, ali odigrali smo dobro u odbrani, a u završnici smo imali i šansu u kojoj na Barceloninom golu nije niti bilo golmana. Trener sam 30 godina i takvo nešto nisam nikad vidio, a, evo, nažalost se to dogodilo sad meni i Benfici”, rekao je Jorge Jesus.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.