Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BUNDESLIGA

Trener Borussie: Ovo je najveći skandal u istoriji fudbala

Lucien Favre

Poveli protiv Schalkea, ali su na kraju dopustili preokret poslije penala i dva crvena kartona kada su igru morali napustiti Marco Reus i Marius Wolf

Borussia Dortmund izgubila je od Schalkea 2:4 u sklopu 31. kola njemačke Bundeslige i tako otvorila put Bayernu do titule prvaka.

Bayern München tako tri kola prije kraja ima bod više i utakmicu manje, te veliku priliku pobjeći Dortmundu na +4, što bi vjerovatno riješilo pitanje prvaka u Njemačkoj.

Što se tiče Dortmunda, oni su poveli protiv Schalkea, ali su na kraju dopustili preokret poslije penala i dva crvena kartona kada su igru morali napustiti Marco Reus i Marius Wolf. Nakon susreta, trener Borussije Lucien Favre nije se toliko ljutio zbog isključenja koliko zbog dosuđenog penala iz kojeg je Schalke izjednačio.

“Utakmica je mogla završiti drugačije, dobro smo počeli, ali nas je penal ranio. To je smiješno. Osobe koje su izmislile ova pravila se više ne mogu pogledati u ogledalo. Ovo je za mene najveći skandal u istoriji fudbala. To nema nikakve veze s penalom. Kako god, titula je šala, to je sasvim jasno”, kazao je ljutiti Švicarac.

Nakon utakmice došlo je do incidenta na tribinama, kada su navijači domaćih napali gostujuće…

Bayern će danas igrati u gostima protiv Nürnberga, pretposljednje ekipe Bundeslige što je velika prilika za odlazak na +4. Braco Salihamidžić i njegov Bayern blizu sedme uzastopne titule.