Fudbal

Nakon pobjede nad Slobodom

Trener Čelika: Zadovoljni smo i sretni, ali moram razgovarati s predsjednikom

23/02/2019

Gostujući trener Zlatan Nalić istakao je kako je ovo bila tipična utakmica prvog kola nakon prvenstvene pauze te je zbog toga, kako se izrazio, bilo dosta toga nejasno

Čelik je drugi dio sezone otvorio važnom pobjedom protiv tuzlanske Slobode 2:1 (2:0), koja će im biti od velikog značaja u borbi za opstanak.

-Početi polusezonu s tri boda dosta je zadovoljavajuće, posebno protiv Slobode, koja je ozbiljan protivnik i koja igra moderan nogomet. Očekivali smo da će vršiti pritisak te ako ih odbijemo da ćemo dobiti priliku krenuti na njihovu polovinu. To se i desilo – kaže trener Čelika Adnan Ornek.

Navodi kako su imali dosta problema u prvih 15-ak minuta.

-Ovakve je utakmice stvarno teško pobijediti. Zadovoljni smo i sretni, jer smo igrali protiv teškog protivnika – kazao je Ornek, koji je najavio novi razgovor s predsjednikom Aydinom Olgunom.

Problemi koje su imali oko sastava, kazao je, nisu riješeni, ali nije i dodatno želio obrazlagati šta će tražiti na tom razgovoru s predsjednikom Oglunom. Za pretpostaviti je da će tema biti problem stranih igrača, jer je registriran samo golman Bojan Pavlović.

Gostujući trener Zlatan Nalić istakao je kako je ovo bila tipična utakmica prvog kola nakon prvenstvene pauze te je zbog toga, kako se izrazio, bilo dosta toga nejasno.

-Imali smo poteškoća da uđemo ispravno u igru, nismo uspjeli i to nas je koštalo tri boda. Šteta što smo prvi period odigrali nespretno i nesretno, što nas je koštalo ta tri boda – kazao je Nalić, koji je dodao da su u drugom dijelu pružili mnogo bolju igru zbog čega su i nagrađeni jednim golom, ali nedovoljno za makar poravnanje rezultata.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.