Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski stručnjak

Trener Giampaolo dobio otkaz u Milanu zbog loših rezultata

giampaolo (1)

Poslije 7. kola, Milan zauzima tek 13. poziciju sa svega 9 bodova. Lider Serie A je Juventus sa 19, a prate ga Inter sa 18, Atalanta 16 i Napoli s 13 bodova

Italijanski trener Marco Giampaolo dobio je otkaz u Milanu nakon vrlo loših rezultata ekipe na samom početku sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Informaciju o prekidu saradnje sa 52-godišnjim stručnjakom potvrdio je i klub na svojim službenim stranicama. Milan se italijanskom strategu zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželio mu sreću u nastavku karijere.

S druge strane, La Gazzetta dello Sport je objavila da su čelnici Rossonera odlučili na trenersku klupu dovesti Stefana Piolija.

Prvo se spominjalo ime Luciana Spallettija, ali do dogovora navodno nije došlo zato što je italijanski trener tražio platu između četiri i četiri i pol miliona eura.

Nakon toga su čelnici Milana odlučili kontaktirati Piolija koji je navodno pristao na ugovor od milion eura do kraja sezone.

Ipak, brojni navijači Milana putem društvenih mreža oštro su negodovali na mogućnost da Pioli postane novi trener njihovog kluba, a najviše im smeta što se radi o bivšem treneru Intera i Lazija te što je 2016. godine izjavio da je “Interist oduvijek”.

Poslije 7. kola, Milan zauzima tek 13. poziciju sa svega 9 bodova. Lider Serie A je Juventus sa 19, a prate ga Inter sa 18, Atalanta 16 i Napoli s 13 bodova.