Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Lecha oprezan, Burić tvrdi da su Poljaci favoriti

buric skorza

Trener poljskog nogometnog prvaka Lecha iz Poznana – Maciej Skroza izjavio je da njegovu ekipu sutra na Koševu očekuje teška utakmica protiv Sarajeva u prvom susretu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Na pres-konferenciji prije treninga nogometaša Lecha na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, Skroza ja kazao da Sarajevo ima dosta dobrih igrača, ali da je njegova ekipa “zrelija”.

[pull_quote_right]Prvi susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka Sarajevo – Lech igra se u utorak u 21 sat[/pull_quote_right]

– Sarajevo je snažno u veznom redu. Sviđa mi se kako igra Cimirot, a u napadu je posebno opasan Benko. Cijeli tim Sarajeva je odlično tehnički pripremljen. Ipak, naši momci su pokazali da se mogu nositi s pritiskom i vrijedno su radili u proteklom periodu. Nećemo srljati i igrat ćemo svoju igru. Smatram da prva utakmica neće riješiti ništa – kazao je Skroza.

Nekadašnji golman zeničkog Čelika i mlade bh. reprezentacije Jasmin Burić, koji je član Lecha od 2009. godine, kazao je da je njegova ekipa favorit, ali da će to morati pokazati na terenu.

lech trening kosevo

Poljaci su odradili po dolasku u Sarajevo odradili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu. Tokom treninga povremeno je padala kiša na Koševu.

Prvi susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka Sarajevo – Lech igra se u utorak u 21 sat, dok je ravaš na programu 21. jula u Poznanu.