Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Patrick Vieira

Trener Nice: Dođe mi nekad da se fizički obračunam s Balotellijem

vieira-balotelli

Istakao je i kako Balotelli ima poseban karakter zbog čega, kako je kazao, razgovori s njim trebaju biti dobro i taktički smišljeni

Trener Nice Patrick Vieira izjavio je da se ponekad nađe u iskušenju da se fizički sukobi s Marijom Balotellijem, napadačem francuskog kluba sklonog ispadima i skandalima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kada je bezobrazan, najradije bih ga ošamario. Objesio bih ga na zid pa da visi dok se ne opameti. Međutim, ne smijem. Više nisam igrač. Kontrolišem se jer svojim primjerom trebam biti uzor”, rekao je Vieira za “L’Equipe”.

Istakao je i kako Balotelli ima poseban karakter zbog čega, kako je kazao, razgovori s njim trebaju biti dobro i taktički smišljeni.

“Dva puta moram razmisliti prije nego mu nešto kažem. Ne želim kazati nešto zbog čega ću kasnije požaliti. Pokušavam biti što konstruktivniji u raspravama”, izjavio je Vieira.

Francuski mediji su prethodnih dana pisali da je Balotelli ponovno izazvao incidente u klubu. Navodno je u novembru nakon zamjene u 75. minuti protiv Nimesa oštetio svlačionicu.

Italijan Balotelli je u karijeri prije Nice nastupao za Inter, Milan, Manchester City i Liverpool.