Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Osijeka do kraja iskren: Bio sam zaboravio Ćavarovo ime

cavar1

Trener Osijeka Zoran Zekić je na konferenciji za medije pred susret protiv Rijeke jasno dao do znanja da poštuje Rijeku, ali je iskoristio priliku i da ukaže na činjenicu da je njegov tim pretrpio dosta promjena u proteklom periodu. Dotakao se i novajlije Marijana Ćavara, mladog reprezentativca naše zemlje, koji je stigao u Osijek na posudbu iz Eintracht Frankfurta.

– Rijeku ne doživljavam slabijom nego prije. Istina je, izgubili su dosta važnih igrača, ali oni koje imaju već neko vrijeme su zajedno i to je njihova snaga. Mi smo dosta toga mijenjali, pa smatram da će baš ova utakmica otkriti koliko zapravo vrijedimo. Kako da Ćavara već sad gurnem u vatru kad mu se ni imena nisam mogao sjetiti na treningu jer je bio na reprezentativnoj akciji. Zato ću se držati provjerenih snaga. Utakmica sa Rijekom nije poligon na kojem se može eksperimentisati. Imamo određenu standardnost i nje ću se držati na Rujevici, istakao je Zekić.

Derbi na Rujevici je na rasporedu večeras sa početkom u 19:00 sati. Podsjetimo, za Rijeku nastupa i bh. fudbaler Srđan Grahovac, dok je član Osijeka i Haris Hajradinović.