Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sapunica još traje

Trener PSG-a o sudbini Neymara: Da se ja pitam, kao što se ne pitam…

tuchel

Barcelona, Real Madrid i Juventus tri su kluba koja žele Neymarov potpis, ali on je i dalje, nekoliko dana prije zatvaranja prijelaznog roka, još u Parizu

Mediji su prije nekoliko dana najavljivali da bi Neymar mogao zaigrati za Paris Saint-Germain u nedjelju protiv Toulousea, ali trener Thomas Tuchel tada je jasno odbacio tu mogućnost.

Šef ekipe francuskog prvaka na konferenciji za medije otvoreno je kazao da Brazilac neće dobiti mjesto u ekipi dok se definitivno ne rasplete u kojem će klubu igrati ove sezone.

Barcelona, Real Madrid i Juventus tri su kluba koja žele Neymarov potpis, ali on je i dalje, nekoliko dana prije zatvaranja prijelaznog roka, još u Parizu.

“Neymar je sve spremniji. Dobro je trenirao s ekipom tokom prošle sedmice, jakim intenzitetom i s pravim pristupom. Međutim, stav kluba je jasan: dok se njegovo pitanje ne riješi, neće igrati. Ako se, recimo, sutra sve rasplete, e onda bi mogao biti na terenu”, rekao je uoči utakmice s Toulouseom Tuchel.

PSG je slavio 4:0, a nakon susreta na presici Nijemac je kazao da, da se njega pita, Brazilac bi bio u sastavu:

“Cilj je da se cijela priča napokon završi. Nažalost, to se još nije dogodilo. Situacija još nije sasvim jasna i moramo je riješiti. Pitate me hoće li Neymar igrati u sljedećoj utakmici protiv Metza? To nije moja odluka. Da ja odlučujem, on bi danas igrao. Sve ovisi o Leonardu.”

Na utakmici protiv Toulousea se ozlijedio Mbappe. Mladom Francuzu stradala je zadnja loža i ne zna se još koliko će biti izvan terena. Također, ozlijeđen je i Cavani. Haotična situacija s Neymarom samo dodatno pogoršava atmosferu u pariškom klubu koji nije najbolje otvorio sezonu, a Liga prvaka je pred vratima.