Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odveo dinamo u LP

Trener Rosenborga opsovao nakon golčine Gojaka, a onda se javio Džeko (FOTO)

gojak

“Kada sam vidio da su zabili, pomislio sam ‘je*o te”

Dinamo je u Ligi prvaka, a iako nisu odigrali najbolju utakmicu protiv Rosenborga, trener Norvežana Eirik Horneland priznao je da bolja ekipa ide dalje.

Posebno je nahvalio golčinu Amera Gojaka u 71. minuti za 1:1. Bh. reprezentativac fenomenalno je s lijeve strane iz daljine opalio ljevicom i pogodio rašlje. Do kraja utakmice Norvežani su trebali zabiti još tri gola za prolazak, ali nisu uspjeli izvesti takav povratak.

“Bili smo jako blizu. Prazni smo i žalimo za prvom utakmicom gdje smo neke stvari mogli napraviti drugačije. Večeras smo odlično ušli, ali u drugom poluvremenu smo izletjeli s tračnica, nismo nastavili graditi na dobrom prvom poluvremenu. Kada sam vidio da su zabili, pomislio sam ‘je*o te’. Trebali smo postići tri gola nakon toga i to se nije činilo vjerovatnim. Bolja ekipa je prošla dalje, ali i mi trebamo biti zadovoljni. Počinjemo ličiti na ozbiljnu ekipu”, rekao je Horneland.

Gojakovim eurogolom bio je oduševljen i kapiten reprezentacije Edin Džeko, a njegov komentar je bio jedan od najinteresantnijih na Instagramu.

– Znaš i lijevom a? – napisao je Dijamant u komentaru na slavljeničkoj fotografiji koju je Gojak objavio na svom zvaničnom Instagram profilu.

Pogledajte golčinu Amera Gojaka vrijednu 24 miliona eura! (VIDEO)