kvalifikacije za "kl"

Trener Slovana nakon Zrinjskog: Vjerujem da ih možemo dobiti s dva gola razlike u revanšu

zrinjski-slovan-bilbija
FOTO: bljesak.info

Nije bio najzadovoljniji odlukom sudije da pokaže drugi žuti karton Barseghyanu u 68. minuti

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog sinoć su na stadionu Pod Bijelim brijegom sa 1:0 savladali Slovan iz Bratislave u prvom meču play-offa Konferencijske lige.

Tako su Plemići došli na korak od plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja, što bi bio historijski uspjeh kluba, ali i bh. fudbala.

Na konferenciji za medije poslije utakmice pojavio se i trener slovačkog prvaka Vladimir Weiss, koji je priznao da je pobjeda Zrinjskog zaslužena.

“Zrinjski je danas bio bolji i zasluženo pobijedio. Nismo igrali dobro, izgledali smo sporo, umorno. Imamo sedmicu da se pripremimo bolje i preokrenemo stvari na svom terenu. Jednostavno, nismo igrali dobro danas i ne želim da ulazim dublje u razloge zašto i kako. Čeka nas domaća utakmica koju ako odigramo sa istim žarom kao i prije, te navijači dođu da nas podrže, vjerujem da možemo pobijediti i proći dalje”, rekao je Weiss.

Posebno je bio nezadovoljan igrom u napadu.

“Zrinjski je igrao dobro, imaju neke dobre igrače. Bili smo spremni na duge lopte, nažalost stavili smo i trećeg stopera tu i tada smo primili gol. Ipak, razlog poraza ne leži zadnjoj ili veznoj liniji, već u napadu gdje smo bili potpuno beskorisni. Nismo pokazali ništa i praktično smo utakmicu završili bez šuta na gol. Kada ne zaprijetite protivničkom golu, ne možete očekivati dobar rezultat u ovakvim utakmicama. Opet ponavljam, neću sada analizirati dublje, jer mislim da imamo šansu na svom terenu i vjerujem da ćemo proći“, poručio je Weiss.

Najavio je i revanš za sedam dana u Bratislavi.

“Kući moramo igrati sa više strasti i posebno se afirmirati u napadu. Pred nama je sedam dana rada. Generalno, u napadu nismo bili dobri i bila je to loša utakmica s naše strane. Protivniku čestitam jer je dobro odigrao, u utakmicu su ušli s malo više respekta, čekali su, a onda su ubacili u brzinu više kad su vidjeli da nismo opasni u napadu”, ističe Weiss i dodaje:

“U revanšu trebamo igrati agresivnije, kvalitetnije u napadu i s istim žarom kao protiv Olympiakosa. Siguran sam da to možemo uz podršku navijača, ali moramo igrati bolje da bi nas bodrili. Vjerujem da možemo pobijediti s dva gola razlike, ali to moramo dokazati na terenu.”

Nije bio najzadovoljniji odlukom sudije da pokaže drugi žuti karton Barseghyanu u 68. minuti.

“Crvenom kartonu je prethodio čist faul nad Pauschekom, iz toga je proizašla situacija, ali sudije ne mogu niti želim komentarisati, ne bi imalo smisla jer je završena utakmica”, zaključio je Weiss.