Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zete pred meč sa Željom: Nemamo šta izgubiti

dusko vlaisavljevic – zeta

Fudbaleri Željezničara u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu dočekuju ekipu Zete. Zeta ulazi u kvalifikacije kao jedan od najmlađih timova u Evropi i odmah je čeka kultni sarajevski tim koji će prvi evropski meč na svojoj, renoviranoj Grbavici, odigrati nakon 13 godina.

Trener crnogorske ekipe trener Duško Vlaisavljević se nada da se njegovi momci neće uplašiti.

Najstariji igrač koji bi trebalo da istrči na teren Grbavice ima 24 godine (Pjeter Ljuljđuraj), a najmlađi, Nikola Krstović, tek je napunio 17.

– Dok sam bio fudbaler, najviše sam volio takve utakmice, pred ispunjenim tribinama. Vjerujem da je igračima sličan osjećaj, da će im to biti dodatni motiv, a ne ograničenje – dodaje Vlaisavljević.

Smatra da neiskustvo može biti mali problem, ali i to da Zeta nema šta izgubiti.

Ekipa koju vodi Slavko Petrović zauzela je drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH prošle sezone, sa bodom manje od prvaka Zrinjskog.

Željezničar je bio prvi do dva kola prije kraja, a koštao ga je remi u gradskom derbiju sa Sarajevom.

– Dobra su ekipa. Imaju najboljeg strijelca lige BiH iz prošle sezone, napadača Lendrića, iza njega iskusnog Zebu, koji je pravi playmaker. Brzi su po krilima, gdje im je otišao Stevanović, jedan od najboljih, ali smo čuli da su doveli Zeca, koji je takođe veoma brz i dobar – kaže Vlaisavljević.

Na kraju je poručio da njegova ekipa u glavni rad BiH ide s namjerom da već u prvom meču pokuša da napraviti povoljan rezultat.

– Bio bi to i remi sa postignutim golom, ili bilo koji rezultat koji bi nam omogućio dobru startu poziciju u revanšu, da ne moramo u Podgorici da jurimo rezultat – zaključuje Vlaisavljević, prenosi portal vijesti.me.

Prva utakmica dva tima igra se na stadionu Grbavica 29. juna od 20.45 sati, dok je revanš sedam dana poslije.