Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zrinjskog nada se u trijumf nad Sarajevom

Vinko Marinović

U najzanimljivijem susretu šesnaestine finala Kupa BiH u nogometu u srijedu se u Mostaru sastaju vodeća ekipa Premijer lige BiH HŠK Zrinjski i aktualni prvak FK Sarajevo. Trener Mostaraca Vinko Marinović očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu svoje ekipe.

“Igramo protiv Sarajeva koje je podiglo formu nakon smjene trenera. Imaju dvije uzastopne pobjede uz gol razliku 5:0. Očekuje nas teška utakmica. Međutim, naša je želja da odigramo dobro i da se plasiramo u narednu rundu”, kazao je Marinović na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, poraz od Borca u Banjoj Luci, prvi u ovoj sezoni, nije poljuljao samopouzdanje nogometaša Zrinjskog i susret sa Sarajevom prilika je da se ekipa vrati na pobjedničke staze.

S obzirom na zgusnuti raspored Marinović je najavio određene izmjene u sistemu koje, kako je kazao, ne bi smjele utjecati na konačan ishod utakmice.

“Morat ćemo malo izmijeniti sastav s obzirom na to da nas u nedjelju očekuje još jedna važna utakmica u prvenstvu. Mi imamo širok izbor igrača i možemo to uraditi, a da nam to ne stvori probleme”, kazao je strateg Zrinjskog.

Kada je u pitanju pristup sutrašnjoj utakmici, Marinović je istaknuo kako će osnovni cilj biti zaustaviti napad Sarajeva, koji je sa 16 postignutih golova najučinkovitiji u ligi.

“Sarajevo je dosta dobro u fazi napada i ne trebamo im dopustiti da se razigraju. To je neki osnovni pristup koji smo imali u ranijim susretima protiv Sarajeva, a u tom smjeru ćemo ići i u sutrašnjoj utakmici”, zaključio je Marinović.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se u srijedu na Stadionu pod Bijelim Brijegom s početkom u 18 sati.