Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zrinjskog očekuje tri nova boda u utrci za titulu

borac zrinjski

U 24. kolu nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u jednom od derbija snage će u subotu u Mostaru odmjeriti lider na tebeli Zrinjski i Borac.

Za obje ekipe utakmica je od velike važnosti, Mostarcima u utrci za titulu, a Banjalučanima u borbi za opstanak u elitnom društvu.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović izjavio je da njegov tim očekuje teška utakmica.

– Borac u posljednje vrijeme igra dobro, ali nije imao sreće da dođe do još nekih bodova. Ono što nama jedino igra ulogu je da idemo na pobjedu. Tako ćemo se i postaviti u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo uspjeti doći do nova tri boda – kazao je Marinović.

Pomoćni trener Borca Zoran Dragišić također očekuje tešku utakmicu na gostovanju protiv lidera.

– Između nas i Zrinjskog nema tajni, jer, kao što je poznato, Zrinjski predvodi naš bivši “kormilar” Vinko Marinović. Mislim da mi njih i oni nas ne možemo iznenaditi. Ono što nam predstavlja problem su povrijeđeni igrači, te igrači sa crvenim kartonima. Međutim, onih 11 koji istrče na teren moraju dati svoj maksimum, jer mi se nalazmo u borbi za opstanak. Nadamo se da uz borbenu igru i malu dozu sreće možemo ostvariti povoljan rezultat – kazao je Dragišić.

Susret će se igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom u subotu u 18 sati.