Fudbal

Mladen Žižović

Trener Zrinjskog vjeruje u evropski uspjeh: “Očekujem prolazak dalje”

10/08/2020

Trener Mladen Žižović vjeruje u uspjeh svog tima

Bosanskohercegovački predstavnik u Evropskoj ligi, Zrinjski iz Mostara za protivnika u pretkolu ovog takmičenja dobio je luksemburški Differdange. Trener Mladen Žižović vjeruje u uspjeh svog tima, a u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kaže i kako je klub iz Mostara u današnjem žrijebu mogao i bolje proći. O predstojećem protivniku već zna određene stvari.

“Još sinoć smo znali potencijalne rivale, tako da smo već istraživali o svima njima. Dobili smo kvalitetniji od dva potencijalna protivnika i sigurno je da je pred nama zadatak koji do kraja ozbiljno moramo shvatiti. To je jedan od najorganizovanijih klubova u Luksemburgu. Jasno je da ambijent u luksemburškom fudbalu nije ni sličan onome od deset ili petnaest godina. Oni su dosta uložili u ekipu, ali mi smo nositelji i zadovoljni smo. Očekujem prolazak dalje, ali do prve utakmice fokus će biti na mečevima Premijer lige koji su ispred nas”, rekao je Žižović.

Osvrnuo se i na ispadanje od luksemburškog predstavnika 2005. godine. Riječ je o Dudelangeu.

“Imamo negativno iskustvo s tom malom zemljom, ali i pregršt motiva da se osvetimo i pokažemo koliko vrijedimo. Tada smo ispali sasvim neočekivano”, dodao je trener Zrinjskog.

Zanimljivo je da je Žižović 2005. nosio dres Zrinjskog na utakmici protiv Dudelangea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.