Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izjave

Treneri Borca i Željezničara nakon pobjede domaćina u sudijskom vremenu

FOTO: Nikola KulagaZŽeljezničar/Facebook

Svoj komentar nakon susreta dao je i trener Banjalučana

Fudbaleri Borca savladali su Željezničar u 14. kolu Premijer lige BiH sa 3:2, a pobjedonosni gol postigli su u 94. minuti susreta.

Nakon susreta, treneri ekipa Vinko Marinović i Haris Alihodžić dali su izjave.

– Otvorili smo loše utakmicu. Borac je iskoristio dvije šanse i poveo s 2:0. Preuzeli smo inicijativu nakon 30. minute. Zabili smo gol i imali stativu, došli u egal. Poluvrijeme se ušlo u 2:1. Borac je imao sjajnu šansu na startu, a kazna ih je stigla i Krpić je izjednačio.

Onda se desila ta 90. minuta, nećemo ništa komentarisati… Spletom okolnosti smo taj gol primili. Prvih 20 minuta nije bilo dobro, poslije toga jako dobro i treba im čestitati – rekao je Alihodžić.

Svoj komentar nakon susreta dao je i trener Banjalučana.

-Čestitao bih igračima na karakteru. Došli smo do pobjede u zadnjim minutama. Dosta dobro smo odigrali prvih 30 minuta, imali rezultat i još dobrih šansi za gol.

Jednu situaciju koju nismo dobro odradili Željezničar nas je kaznio za 2:1 na poluvremenu. U drugom je Jovo imao izglednu situaciju za 3:1, a onda nakon jedne naše greške 2:2. Poslije toga smo morali sve bacati u napad i na našu sreću postigli pogodak – kazao je on.