Fudbal

Međugorje

Treneri i igrači Slobode danas posmatrali trening Željezničara

20/01/2019

Utakmica Sloboda – Željezničar u Međugorju igra se sutra od 14.15 sati

Nogometaši tuzlanske Slobode od četvrtka su na pripremama u Međugorju, a sutra će odigrati tamo prvu pripremnu utakmicu. Protivnik je sarajevski Željezničar i sigurno je da će utakmica za obje ekipe biti dobra provjera trenutnog stanja forme i uigranosti.

Pomoćni trener Gradimir Crnogorac kaže za Fenu da su svi igrači u kombinaciji za utakmicu.

– Za sada sve ide po planu, dobro se radi, a osim utakmice sa Željom dogovoren je za 23. januar i meč s Igmanom iz Konjica – kaže Crnogorac.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić konsultovao se s kolegom Amarom Osimom o tome da odigraju utakmicu dva puta po 60 minuta.

– Rezultat je u drugom planu, jer želimo isprobati što više igrača, kao uostalom i Željezničar – naglasio je Nalić.

Zbog viroze dva dana nisu trenirali golman Goran Vukliš i napadač Said Husejinović, ali su i oni danas trenirali s ostalim igračima.

Zanimljivo je da su treneri i pojedini igrači Slobode danas posmatrali trening Željezničara, a da su poslije Osim i saradnici gledali šta i kako na treningu rade igrači sutrašnjeg protivnika.

Slobodi će utakmica protiv tima s Grbavice biti druga od početka priprema. Podsjećamo da su dan pred odlazak u Međugorje, na Tušnju poraženi od Zvijezde iz Gradačca s 3:2.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.