Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Trenerski posao je lijep, ali i okrutan

ancelotti

Tri trenerska imena posebno bila su u fokusu nakon sinoćnjih utakmica

Sinoć je stavljena tačka na grupnu fazu Lige prvaka kada su grupe E, F, G i H u pitanju. Liverpool, Napoli, Barca, Dortmund, Lepizig, Lyon, Valencia i Chelsea prošli su dalje. Tri trenerska imena posebno bila su u fokusu nakon sinoćnjih utakmica.

Julian Nagelsmann je ušao je sinoć u istoriju Lige prvaka. Trener RB Leipziga postao je najmlađi trener koji je stigao do nokaut faze Lige prvaka sa svojim timom. Nagelsmann ima tek 32 godina, četiri mjeseca i 18 dana.

Julian Nagelsmann je mlađi od Lea Messija.

Zanimljivo, čak 60 igrača je ove sezone zaigralo u grupnoj fazi Lige rvaka, a stariji su o trenera Leipziga.

Još jedan mladi trener sinoć je bio u fokusu pažnje. Frank Lampard. Lampard je na klupi londonskih Plavaca postao prvi engleski menadžer koji je stigao do grupne faze Lige prvaka, vodeći svoju ekipu u svih šest utakmica grupne faze. Prije Lamparda to je uspjelo legendarnom Harryju Redknappu na klupi Tottenhama u sezoni 2010-11.

Za razliku od Nagelsmanna i Lamparda, Carlo Ancelotti nije imao razloga za sreću. A, definitivno je zaslužio. Legendarni trener ostao je sinoć bez posla po završetku utakmice u kojoj je svoju ekipu, Napoli, odveo u nokaut fazu.

O kakvom se trenerskom gigantu radi najbolje govori podatak da je Ancelotti jedini trener koji je u istoriji Lige prvaka u nokaut fazu uveo ekipe iz svake od Lige petica. Ancelotti je u nokaut fazu odveo Chelseaja, PSG-a, Bayern Minhen, Real Madrid, te Milan i Napoli.