Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vječiti derbi

Tri crvena i devet žutih kartona u derbiju Želje i Sarajeva koji je završio – 0:0

Foto: Hazim Aljović/FENA

U narednom kolu Sarajevo će dočekati prvoplasirani Borac, dok Željezničar gostuje Posušju

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove večeras na Grbavici odigravši bez golova u derbi susretu 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Susret su obilježila tri crvena kartona, a na kraju bodom mogu biti zadovoljniji domaći igrači koji su skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje.

Sarajevo je imalo terensku inicijativu, mnogo veći posjed i mnogo više prilika, ali je odbrana Željezničara uspjela da sačuva mrežu.

Željezničar je prvi zaprijetio preko Krpića koji je šutirao glavom pored gola.

Crveni kartoni

U 19. minuti domaći su ostali s igračem manje, nakon što je sudija Sivac pokazao direktan crveni karton Hirošu, koji je udario u lice Julardžiju.

U nastavku susreta Sarajevo je preuzelo inicijativu i stvorilo nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenajo. U posljednjoj minuti prvog dijela još jedan crveni karton za Željezničar. Cocalić je kao posljednji igrač odbrane faulirao Kyeremeha koji je sam krenuo ka golu domaćih, a Sivac mu je pokazao put u svlačionicu.

Sa dva igrača više Sarajevo je okončalo prvih 45 minuta, ali je u drugo poluvrijeme ipak ušlo sa samo jednim igračem više jer je u pauzi Radović isključen zbog sukoba u u tunelu prilikom odlaska u svlačionicu.

U drugom poluvremenu strasti su se smirile, a igralo se uglavnom na polovini Željezničara. Redale su se prilike Sarajeva ali je nedostajao kvalitetan posljednji pas te nešto više preciznosti prilikom šuteva. Najbolju šansu Sarajevo je imalo u sudijskoj nadoknadi preko Mehmedovića koji je šutirao glavom, a golman Muftić je bravuroznom intervencijom sačuvao svoj gol.

Željezničar u narednom kolu gostuje ekipi Posušja, dok Sarajevo očekuje novi derbi protiv lidera na tabeli, banjalučkog Borca.