Tri titule prvaka Evrope donio je Realu, a sad ga niko neće – Fokus.ba
Fudbal

keylor navas

Tri titule prvaka Evrope donio je Realu, a sad ga niko neće

16/06/2019

"Vrijeme je za novi početak" rekao je 32-godišnjak nakon posljednje utakmice sezone i uz ovacije Bernabeua zatvorio jedno poglavlje u životu

Keylor Navas nakon pet godina odlazi iz Reala. Reprezentativac Kostarike branio je mrežu Reala u 162 utakmice, imao je svojih uspona i padova, no bio je jedan od najzaslužnijih za tri uzastopna naslova prvaka Evrope.

Ipak, koliko god zlata vrijedio Realu, Kostarikanac nikad nije bio dovoljno cijenjen na Bernabeuu. Od početka njegove avanture u Madridu, uprava mu je stalno tražila zamjenu, radila mu je iza leđa i doslovce ga tjerala iz kluba. Mirni i tihi Navas samo je šutio i branio. Sjajno branio.

Navas je stigao kao zamjena za Ikera Casillasa, ali je ove sezone uglavnom grijao klupu iza prvog izbora Thibauta Courtoisa. Sada kada je prvi golman Belgijanac Thibaut Courtois, priliku na golu u manje značajnim utakmicama sve češće dobiva sin trenera Zinedinea Zidanea Luca. Bila je to kap koja je prelila čašu. Navas je odlučio otići.

“Vrijeme je za novi početak” rekao je 32-godišnjak nakon posljednje utakmice sezone i uz ovacije Bernabeua zatvorio jedno poglavlje u životu.

S obzirom na to da je kostarikanski čuvar mreže fantastičan golman, a oni koji poznaju situaciju u Realu, kažu da je izuzetan karakter i dobri duh svlačionice, očekivalo se da mu neće biti teško pronaći novi klub. Ipak, stvari nisu tako jednostavne. Španski “AS” piše kako u klub nije stigla niti jedna ponuda, kao ni upit, pa je Navas, kako trenutno stvari stoje, osuđen na ostanak u klubu.

Proteklih sedmica pričalo se i pisalo o interesu Uniteda i Arsenala, Marca je tvrdila da je transfer u PSG gotova stvar, ali na Bernabeu još nije stigla niti jedna ponuda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.