Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Triler u Kataru pripao Gaučosima: Messi će u penziju sa titulom prvaka svijeta!

New Project (47)
FOTO: Screenshot

Argentina je večeras uzela treću titulu prvaka svijeta. Francuska je ostala na dvije

Argentina je prvak svijeta! Triler na Lusail stadionu u Kataru pripao je Gaučosima. Finale koje se jednom vidi i vjerovatno nikad više.

Lionel Messi je do penala zabio dva gola za Argentinu, jedan u regularnih 90 minuta, i još jedan u produžecima. Di Maria je dodao još jedan. No, nije to bilo dovoljno. Mbappe je zabio jedan više, i Francuskoj osigurao penale.

A, onda je na scenu stupio heroj Gaučosa iz četvrtfinala proti Holandije i heroj Gaučosa u finalu protiv Francuske. Golman Emiliano Martinez. Martinez koji je u 12r. minutu odbranio nešto što je cijeli svijet vidio da će završiti u golu!

Nakon što su glavni protagonisti večerašnjeg trilera Mabappe i Messi pogodili u prvoj seriji, Martinez je odbranom penala Comanu izbacio Francuze iz kolosijeka.

Dybala je bio drugi izvođač za Argentinu i bio je hladan kao špricer. Po sredini gola, po zemlji, rutinski. I bilo je pitanje hoće li udarac Tchouamenija u trećoj seriji za Francuze Martinez odbraniti ili će Francuz jednostavno promašiti! Promašio je cijeli okvir gola.

Sve ostalo bilo je rutina. Paredes je pogodio za 3:1, Kolo Muani potom konačno pogodio za Francuze i smanjio na 2:3. Čast da Argentini osigura treću titulu prvaka u istoriji pripala je Montielu. Nije tu šansu prokockao! Zabio je i sebi obezbjedio lijepo mjesto u istoriji argentinskog fudbala.

Lionel Messi će u penziju ipak sa svim mogućim trofejima. Do večeras mu je falio ovaj za prvaka svijeta, i uzeo ga je. I neka je. Izmakla mu je Zlatna kopačka, nju će kući ponijeti nevjerovatni Kylian Mbappe. Zabio je večeras tri, što je u konačnici osam! Messi je zabio sedam i tri puta asistirao. Argentinac će vrlo vjerovatno kući ponijeti i trofej namjenjen najboljeg igraču Mundijala!

Bez obzira što je Francuska večeras zabila čak dva gola nakon što bi on izgubio loptu. No, niko mu to zamjeriti neće.

Argentina je večeras uzela treću titulu prvaka svijeta. Prvu je osvojila 1978., a drugu 1986. godine.

Francuska je ostala na dvije.