Fudbal

Najavio predsjednik

Trodnevna žalost u Argentini zbog Maradonine smrti

25/11/2020

Neizmjerno si nas usrećio. Bio si najbolji od svih. Hvala ti što si postojao, Diego. Nedostajaćeš nam zauvijek, objavio je predsjednik Argentine

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera Diego Armando Maradona preminuo je danas u 60. godini, a predsjednik Argentine najavio je trodnevnu žalost u zemlji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest da je Maradona preminuo u srijedu ujutru u svojoj kući u gradu Tigre od posljedica srčanog udara potvrdio je i Fudbalski savez Argentine.

“Fudbalski savez Argentine i predsjednik Claudio Tapija izražavaju svoju najdublju tugu zbog smrti naše legende, Diega Armanda Maradone. Uvijek ćeš biti u našim srcima“, objavio je FS Argentine na Twitteru.

Iz Ureda argentinskog predsjednika najavili su da će u srijedu biti proglašena trodnevna žalost.

“Vodio si nas na vrh svijeta. Neizmjerno si nas usrećio. Bio si najbolji od svih. Hvala ti što si postojao, Diego. Nedostajaćeš nam zauvijek“, objavio je na društvenim mrežama Alberto Fernandez, predsjednik Argentine.

Maradona je nedavno imao operaciju uklanjanja krvnog ugruška iz mozga. Nakon operacije mozga, medicinsko osoblje je ostalo u Maradoninoj kući kako bi ga držalo pod nadzorom.

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell's Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

Sa nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski šampion 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola. Nastupio je na čak četiri svjetska prvenstva: 1982. u Španiji, 1986. u Meksiku, 1990. u Italiji i 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.