Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Trofejni trener FK Sarajevo bio na UEFA Pro edukaciji u Helsinkiju

11/05/2016

Emir Karahmet, šef škole fudbala Fudbalskog kluba Sarajevo, u finskom Helsinkiju proteklih dana završio je UEFA Pro trenersku edukaciju Centra za edukaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Karahmet je u HJK Helsinki proveo dvije radne sedmice u kojima je aktivno učestvovao u radu stručnog štaba ovog finskog velikana.

„Iza mene je novo iskustvo koje puno vrijedi uz moje ranije dugogodišnje trenersko iskustvo i znanje stečeno kroz izuzetno kvalitetne seminare u Centru za edukaciju N/FS BiH“, istako je Karahmet, prenosi Anadolu Agency (AA).

Višestrukom trofejnom treneru FK Sarajevo u Helsinkiju je domaćin bio nekadašnji kapiten bordo tima Ivan Tatomirović koji je u novoj sredini ubrzo nakon dolaska stekao veliko poštovanje kluba, saigrača i navijača.

„Helsinki je odlično organizovan klub za koji igraju bivši igrači Chelsea, Milana, Boltona, Schalkea…, pa je bilo pravo zadovoljstvo raditi u ovakvim uslovima i naučiti neke nove stvari. Ipak, moram naglasiti da i treneri iz Bosne i Hercegovine sa svojim znanjem mogu mnogo toga pokazati svojim kolegama u inostranstvu, te da naša država neosporno posjeduje igrači i trenerski fudbalski kvalitet“, kazao je Karahmet.

Karahmet je tokom boravka u Helsinkiju prisustvovao pripremi tri ligaške utakmice zajedno sa šefom stručnog štaba Mikom Lehkosuom, a obavio je niz sastanaka sa administracijom kluba. Generalni direktor Aki Riihilahti, inače bivši finski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Crystal Palacea i Kaiserslatuerna, dobro je upoznat sa prilikama u bh. fudbalu, koji će pratiti još i više nakon uspješnog dolaska Ivana Tatomirovića u Helsinki.

Emir Karahmet je sa kadetima FK Sarajevo bio dva puta državni prvak, potom i sa mlađim kadetima šampion Federacije BiH, što mu je pošlo za rukom i sa juniorima tima sa Koševa. U prošloj sezoni Karahmet je vodio seniorski tim visočke Bosne sa kojom je bio prvak Druge lige i izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Kao pomoćnik Husrefa Musemića 2007. godine sa seniorskim timom FK Sarajevo bio je prvak BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.