Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuča na “istoku”: Policija navijača spasila težih batina

navijac sarajeva istok

Derbi sarajevskih rivala odigran u subotu na stadionu Asim Ferhtović Hase, završio je bez pobjednika. Još jednom je mnogo “intersantnije” bilo ono što se dešavalo na tribinama, nego li na travnjaku.

[pull_quote_right]U kratkoj tučnjavi, spomenuti je navijač dobio nekoliko žestokih udaraca[/pull_quote_right]

Zabilježeno je nekoliko incidenata. Utakmica je dva puta prekidana zbog ubacivanja baklji na teren. U prvom dijelu susreta sa zapadne tribine, sa dijela u kojem su bili smješteni navijači Željezničara, jedan huligan gađao je bakljom svečanu ložu. Baklja je pala tik ispod lože, na sreću niko od gledatelja nije ozlijeđen.

U poluvremenu utakmice došlo je do fizičkog obračuna na istočnoj tribini gdje su bili smješteni navijači Sarajeva. Jedan od navijača Sarajeva, vidno nervozan, psovkama i prijetnjama navukao je na sebe bijes nekolicine navijača u njegovoj blizini.

U kratkoj tučnjavi, spomenuti je navijač dobio nekoliko žestokih udaraca. Težih batina spasili su ga pripadnici specijalne policije koji intervenirali i pali na tribinu. Nervozni navijač odmah je izbačen s tribine… Neki tvrde i da se radi o navijaču Želje koji je “zalutao” na istočnu tribinu. U gužvi je još jedan navijač dobio nekoliko udaraca, očito njegov prijatelj koji ga je pokušao zaštiti, no on je ostao na tribini do kraja utakmice.