Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener chelsea

Tuchel: Igrat ćemo dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva

tuchel

“Kada dođe velika oluja, ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mir nikad ne mogu biti pogrešne.”

Romanu Aabramoviču britanske su vlasti zamrznule imovinu, zabranile mu poslovanje s pojedincima i kompanijama u Ujedinjenom Kraljevstvu te nametnule zabranu putovanja. Jedan je od sedmorice ruskih oligarha koje su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva stavile pod posebne sankcije.

To je bacilo u probleme evropskog prvaka Chelseaja, koji žele napustiti brojni sponzori. Novinar Telegrapha Sam Wallace tvrdi da je britanska vlada sankcijama zabranila klubu da potroši više od 20 hiljada funti na pojedino gostovanje. Kako bi trebao igrati uzvratnu utakmicu Lige prvaka sljedeće srijede protiv Lillea, Chelseaju će to biti jako teško organizirati uz finansijska ograničenja.

Ipak, Chelsea je u četvrtak navečer pobijedio kod Norwicha 3:1 u 30. kolu Premier lige golovima Trevora Chalobaha, Masona Mounta i Kaija Havertza. Za domaćina je zabio Teemu Pukki. Na kraju utakmice Chelseajev menadžer Thomas Tuchel osvrnuo se na situaciju:

“Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjerujem vladi da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo odlučivati o svojim potezima na ljeto. Svi smo iznenađeni ovim vijestima i zasad je prerano gledati prema ljetu”, kaže Nijemac i zaključuje:

“Uvijek možemo imati mirotvornu poruku i ona nikad nije pogrešna. Možda je problem naći dovoljno dresova u kojima možemo igrati s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva, doći ćemo na utakmicu i biti kompetitivni. To je ono što svi možemo reći i što tražimo sami od sebe. Kada dođe velika oluja, ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mir nikad ne mogu biti pogrešne.”