Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brzo našli zamjenu

Tuchel novi trener Bayerna, Salihamidžić objasnio zašto su smijenili Nagelsmanna

tuchel

Odluku o smjeni Nagelsmanna donijeli su izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić

Thomas Tuchel novi je trener Bayerna, objavio je njemački klub na svojim stranicama. Tuchel je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i naslijedit će Juliana Nagelsmanna, koji je u četvrtak navečer naprasno dobio otkaz. Odluku o smjeni Nagelsmanna donijeli su izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Nagelsmann, 35-godišnji njemački trener, stigao je u Bayern u ljeto 2021. godine. Osvojio je njemačko prvenstvo u svojoj prvoj sezoni te dva superkupa. Ekipa je ostavio na drugom mjestu u prvenstvu te u četvrtfinalu Lige prvaka, u kojem će Bayern igrati protiv Manchester Cityja.

Njegov nasljednik Thomas Tuchel ima 49 godina i već neko vrijeme traži posao. S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka 2021. godine. Proslavio se trenirajući Borussiju Dortmund od 2015. do 2017. godine, a nakon toga je bio u PSG-u, gdje je osvojio dva naslova prvaka Francuske.

Odluku o smjeni Nagelsmanna donijeli su izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

“Kada smo angažovali Nagelsmanna, bili smo uvjereni kako ćemo s njim raditi na duge staze jer on dijeli našu želju za igranjem uspješnog i atraktivnog nogometa. No sada smo došli do zaključka kako kvaliteta naše ekipe sve rjeđe dolazi do izražaja. Pogotovo smo loše i neuspješno zaigrali nakon Svjetskog prvenstva i to je bacilo sjenu sumnje na ispunjenje naših ciljeva. Zato smo djelovali sada”, rekao je izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn.

“Ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti otkako sam u upravi Bayerna. S Julianom sam imao otvoren, prijateljski odnos od prvoga dana. Žao mi je što se moramo rastati, ali nakon analize sportskog razvoja naše ekipe, pogotovo nakon januara, odlučili smo se na rastanak”, dodao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.