Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Chelseaja

Tuchel o putu u Francusku: Idemo avionom, vozom, autobusom ili ću ja voziti

tuchel

Idemo dan po dan jer se sve može promijeniti, no dan po dan je dobar način življenja

Romanu Abramoviču britanske su vlasti zamrznule imovinu, zabranile mu poslovanje s pojedincima i kompanijama u Ujedinjenom Kraljevstvu te nametnule zabranu putovanja.

Jedan je od sedmorice ruskih oligarha koje su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva stavile pod posebne sankcije, a zbog toga je u problemu i njegov klub Chelsea.

Nedavno je novinar Telegrapha Sam Wallace napisao da je britanska vlada sankcijama zabranila klubu da potroši više od 20.000 funti na pojedino gostovanje. Upitno ostaje kako će se Chelsea uz takva finansijska ograničenja organizirati za uzvratnu utakmicu Lige prvaka kod Lillea, a baš to je, uz osmijeh na licu, prokomentirao menadžer ekipe Thomas Tuchel.

Rekao je da ima informaciju da će ekipa u Francusku putovati avionom, ali spreman je i na druga rješenja. Također, odgovorio je i na pitanje ostaje li u klubu ili će napustiti ekipu koja je zbog ruske invazije na Ukrajinu u problemima.

“Posljednja informacija koju imam jest da ćemo ići i vratiti se iz Francuske avionom. Ne bude li tako, ići ćemo vozom. Ako nećemo moći vozom, krenut ćemo autobusom. Ne uspijemo li i tako, ja ću voziti automobil sa sedam sjedišta”, rekao je pa pojasnio zašto je spreman na sve kombinacije:

“Da ste me prije 30 godina pitali bih li došao voditi utakmicu u Ligi prvaka, samo bih vas pitao kada i kako moram biti ondje.”

“Nije upitno da ostajem do kraja sezone. Idemo dan po dan jer se sve može promijeniti, no dan po dan je dobar način življenja. Postoje stvari na koje ne možemo utjecati. Klub se prodaje, nadamo se da će sve biti u redu”, zaključio je.