Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turci bijesni na Mažića: “Divljak Ibrahimović je morao biti isključen”

ibrahimovic-davljenje

Zlatan Ibrahimović veliki je nogometaš, jedan od najvećih u posljednjih dvadesetak godina. Njegovi golovi mala su remek djela, spektakularni detalji zbog kojih nogomet nerijetko prate i oni kojima najvažnija sporedna stvar na svijetu i nije baš najvažnija.

Međutim, uz bogomdan talent, Šveđanin je igrač promjenjive ćudi i nogometaš kojem prgavost na rubu divljaštva nije strana.

Kad sve ide kako treba, kad zabija i igra sjajno, Ibra je nasmijan i dobro raspoložen, ali kad stvari pođu nizbrdo, onda je bolje ne stati mu na put.

Ibrahimović na travnjaku često sam kroji pravdu udarajući i vrijeđajući protivničke igrače, navijače, novinare, a posljednji takav prizor vidjeli smo u četvrtak u susretu 4. kola Evropa lige između Fenera i Uniteda odigranom u Istanbulu.

Blijedi, tužni i jadni Mourinhov skupocjeni ”Dream Team” izgubio je od petoplasirane ekipe Turske s 2:1, a Ibrahimović je ušao u igru umjesto teže ozlijeđenog Paula Pogbe.

U tom je trenutku United već gubio, a frustrirani Šveđanin balkanskih korijena nakon jednog dvoboja divljački je nasrnuo na danskog stopera u redovima Fenera Simona Kjaera.

https://www.youtube.com/watch?v=SbPnNENo9fE

Šveđanin je Danca, s kojim očito ima neke neraščišćene račune s reprezentativnih dvoboja, grubo uhvatio za vrat i tako ga je držao sve dok u gužvu nisu doletjeli i ostali igrači te sudija Milorad Mažić, koji je nekako uspio rastaviti zaraćene strane.

Mažić nije isključio Zlatana, a turski mediji i navijači napali su sudiju iz Srbije što je slavnom Ibri progledao kroz prste i nije ga isključio.

U grupi A, dva kola prije kraja, Feyenoord je na čelu sa 7 bodova, koliko ima i Fenerbahče, a Manchester United je na rubu ispadanja sa 6 bodova. Posljednja Zorya ima dva boda.