Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

galatasaray

Turski gigant doveo 14 igrača za 9 miliona eura, među njima i El Tigrea

falcao

Da slučajno ne budu u minusu pobrinuli su se izlaznim transferima na kojima su zaradili oko 9,3 miliona eura pa su na kraju, eto, završili u plusu od oko 225.000 eura

Jedan od najboljih prelaznih rokova, barem po dovedenim imenima, odradio je turski gigant Galatasaray.

Potrošili su svega devet miliona eura, a uspjeli dovesti 14 igrača, od čega su na popisu neka itekako poznata imena. Najzvučniji je dolazak kolumbijskog centarfora Falcaa iz Monaca koji je stigao besplatno.

Iako su mu 33 godine, i dalje je prava napast u šesnaestercu. Dočekalo ga je oko 25 hiljada navijača u Istanbulu.

Bez odštete su u Galatasaray još stigli Ryan Babel iz Fulhama, Okan Kucuk iz Bursaspora, Jimmy Durmaz iz Toulousea, Taylan Antalyali iz Erzurumspora, Sener Ozbayrakli iz Fenerbahcea, te Adem Buyuk iz Malatyaspora.

Fatihu Terimu prvo su besplatno doveli sve kvalitetno što su mogli iz domaćeg bazena pa su se okrenuli posudbama iz Evrope.

Na besplatnu posudbu stigao je tako svjetski prvak s Francuskom Steven N'Zonzi iz Rome. Jeana Michaela Serija iz Fulhama uzeli su na posudbu za milion i po eura, za Marija Leminu platit će Southamptonu milion eura za posudbu.

Iz Premiershipa su posudili i Florina Andonea iz Brightona. Za tog napadača platili su Englezima 700.000 eura za posudbu. Emrea Mora iz Celte Vigo posudili su za 600.000 eura i na kraju su napravili tek dva kompletna transfera.

Pet miliona eura plaćen je stoper Standard Liegea Christian Luyindama dok će 300.000 eura pripasti nigerijskom klubu Enyimbi Abi za stopera Valentinea Ozornwafora.

Da slučajno ne budu u minusu pobrinuli su se izlaznim transferima na kojima su zaradili oko 9,3 miliona eura pa su na kraju, eto, završili u plusu od oko 225.000 eura.

Galatasaray je ipak loše startao u prvenstvu. Nakon tri kola zauzimaju 10. mjesto na tabeli.