Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Tuzla City i Borac podijelili bodove na Tušnju

tc-borac56

Zabilježeno je više od 40 prekršaja na susretu…

Tuzla City i Borac su podijelili bodove na Tušnju u susretu 14. kola m:tel Premijer lige BiH, i to identičnim rezultatom kao prije nekoliko dana u zaostalom meču trećeg kola – 1:1.

Strateg domaćih Husref Musemić je već u osmoj minuti morao praviti izmjenu, s obzirom da je zbog povrede igru napustio Vojo Ubiparip. Umjesto njega je ušao Mirzad Mehanović.

Najbolju priliku imao je u 19. minuti Kulašin, ali je iskosa, sa nekih desetak metara, šutirao preko gola Tuzla Cityja.

Ključni detalj prvog poluvremena dešava se u 38. minuti, kada je sudija Mateo Musa dosudio penal za Borac i dodijelio žuti karton Morrisu zbog igranja rukom u šesnaestercu. Minut kasnije Stojan Vranješ je rutinski poentirao iz jedanaesterca i tako upisao svoj deseti gol ove sezone.

Ekipe su na odmor otišle kod rezultata 1:0. Prvo poluvrijeme su obilježila čak 24 faula.

U drugom dijelu meča domaći tim je ponudio i drugo lice. Tuzla City je zaigrao ofanzivnije, otvorenog garda krenuo po izjednačenje. To se isplatilo u 65. minuti kada je Damir Mehidić nakon odličnog prodora prizemnim šutem iskosa savladao Pavlovića.

Domaćini su zatim nastavili pritiskati Banjalučane, a u 72. minuti Mirzad Mehanović pogodio je stativu.

Bilo je još nekoliko poluprilika na obje strane do kraja utakmice, ali rezultat se nije mijenjao. Zabilježeno je više od 40 prekršaja na susretu…

Tuzla City – Borac 1:1 (Mehidić 65′ – Vranješ 39′)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Mateo Musa (Čitluk). Žuti klartoni: Moriis, Čeliković, Nukić, trener Musemić (Tuzla City), Molls (borac).

TUZLA CITY: Brajlović, Mehidić, Šukilović (Mišić), Morris, Nukić, Čeliković, Karjašević, Džafić, Doffo, Ubiparip (M. Mehanović), Krpić.

BORAC: Pavlović, Subić, Jovanović, Bošnjak, Ćorić, Vojnović, Begić, Vranješ (Molls), Zakarić, Kulašin (Vušurović), Lukić (Moraitis).