BHT Premijer liga

Tuzla City i Željezničar odigrali sjajan meč i podijelili bodove

tuzla_city_zeljeznicar-14

Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 2:2

Fudbaleri Tuzla Cityja i Željezničara odigrali su na Tušnju derbi 11. kola BHT Premijer lige BiH.

Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 2:2.

Igrala se 11. minuta kada Tuzla dolazi u vodstvo. Nermin Crnkić je nakon sjajnog prodora pogodio za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Željezničar je izjednačio. Antonio Pavić je ubacio, a Sulejman Krpić pogađa za 1:1. Nakon toga Ermin Zec i Krpić su propustili dobre prilike+, ali se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1.

Mladen Veselinović je u 53. minuti promašio nemoguće. Zec je ubacio, a krilni napadač Plavih sa tri metra promašio prazan gol.

U nastavku Tuzla preuziam incijativu, a to im se isplatilo u 57. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Jovo Kojić pogađa za 2:1.

U 75. minuti penal za Željezničar. Nemanja Zlatković je oborio Sinana Ramovića, a siguran realizator bio je Sulejman Krpić za 2:2.

Do kraja utakmice Krpić i Štilić su propustili dobre šanse za Željezničar, dok je Crnkić propustio sjajnu priliku za Tuzlu.

Danas je igrana još jedna utakmica 11. kola Bh telecom Premijer lige, između posljednjeplasirane ekipe Zvijezde 09 i Radnika. Gosti su slavili rezultatom 1:4.

Domaća ekipa je bolje otvorila susret, te je autogolom Radovića u 21. minuti došla do prednosti.

Slavlje domaće ekipe je prekinuto u 30. minuti kada je Đelmić dobio drugi žuti karton, te je morao napustiti igru.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0 za domaće.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvara Radnik, te u 57. minuti stižu do poravnanja, pogotkom Plavšića. Samo 13 minuta kasnije, Radnik stiže do prednosti, pogotkom Bradonjića.

Do kraja su domaćini ostali bez još jednog igrača, kada je u 78. minuti pocrvenio Janković. Do kraja utakmice je ekipa Radnika stigla do još dva pogotka.

Oba puta je strijelac bio Bradonjić, jednom u 80. minuti, a drugi put u 88. minuti. Bradonjić je tako uspio da zabilježi hat-trick i to u utakmici u kojoj je ušao sa klupe.