Premijer liga BiH

Tuzla City napuštaju Sesar, Arežina i Hadžanović

zlatan_nalic_tuzla_city

Kao i svi u Tuzla Cityju, razočaran je odlukom o okončanju prvenstva jer je njegova ekipa ostala bez Evrope, koja je bila glavni klupski cilj u ovoj godini

Nakon deset mjeseci pauze, Zlatan Nalić je 11. marta potpisao ugovor s Tuzla Cityjem i vratio se u trenerske vode, ali zbog pandemije virusa korona novi tim nije vodio ni na jednoj utakmici Premijer lige BiH.

Spremao se za debi protiv Veleža, ali je tri dana prije utakmice uslijedio prekid u prvenstvu BiH. Nadao se da će se sezona, ipak, nastaviti, pa je sredinom maja ekipu stavio u „puni pogon“.

– Želio sam prvim avionom iz Švedske doći da se u preostalih 11 utakmica umiješamo u bitku za prva tri mjesta, ali eto desilo se da dođem, zaključimo sezonu i prihvatimo nametnuto – kaže Nalić u razgovoru za Fenu.

Kao i svi u Tuzla Cityju, razočaran je odlukom o okončanju prvenstva jer je njegova ekipa ostala bez Evrope, koja je bila glavni klupski cilj u ovoj godini.

– Kada nešto želiš da uradiš, tražiš način, a ako ne želiš, nađeš razlog. Ostaje veliko razočarenje zbog neslavno donesene odluke. Pakleno smo radili i bili smo spremni za nastavak – navodi trener ekipe iz Simin Hana.

Ekipa je trenutno na odmoru koji neće dugo trajati. Nalić je već za 22. juni najavio početak kolektivnih priprema, a individualne sedmicu prije.

– Uvjerenja sam, na osnovu informacija razmijenjenih sa ostalim kolegama, da smo ekipa koja je najviše trenirala u korona pauzi i koja je posljednja prekinula rad. U ovom periodu obavili smo 48 visoko intenzivnih treninga i igračima je sada potreban odmor – tvrdi Nalić.

U kakvom će sastavu Tuzla City dočekati novu sezonu, još je rano govoriti. Ivanu Sesaru je istekao ugovor i neće biti produžen.

Iz kluba će, vjerovatno, otići i Filip Arežina i Adis Hadžanović, iako im ugovori ističu za dvije godine.

– Još smo u fazi razgovora oko transfer liste i pojačanja, a od ponedeljka bi trebalo da se pojave i imena igrača s kojima klub iz različitih razloga nije u mogućnosti nastaviti saradnju – zaključio je Nalić u razgovoru za Fenu.