Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavlja se Premijer liga

Tuzla traži bodove spasa, Željezničar želi prekinuti crni niz

zeljeznicar salovi
FOTO: FK Željezničar

U drugom meču dana u Gabeli će GOŠK dočekati posrnuli Željezničar. Obje ekipe su u donjoj polovini tabele, a GOŠK zaostaje samo tri boda za Plavima

Danas se sa dvije utakmice nastavlja posljednje kolo Premijer lige BiH.

Prvo će od 13 sati na Tušnju snage odmjeriti Tuzla i Sloga. Tuzlaci traže bodove koji će ih izvući iz zone ispadanja u kojoj se za sada nalaze dok je Sloga jedno od prijatnijih iznenađenja u prvenstvu. Naime, Sloga je na petom mjestu sa 27 bodova, šest manje od mjesta koje vode u Evropu.

Sa druge strane, Građani su na 11. poziciji sa 16 bodova i eventualna pobjeda protiv Sloge itekako bi značila ekipi Adnana Osmanhodžića pred prvenstvenu pauzu.

U drugom meču dana u Gabeli će GOŠK dočekati posrnuli Željezničar. Obje ekipe su u donjoj polovini tabele, a GOŠK zaostaje samo tri boda za Plavima. U posljednjem meču ove dvije ekipe odigranom na Grbavici GOŠK je osvojio tri boda.

Zanimljiv je podatak kako je ovo duel najlošije ekipe na domaćem te najlošije ekipe na gostujućem terenu. GOŠK je na svom terenu osvojio samo dva boda u osam utakmica dok je Željezničar bez bodova izvan Sarajeva. Utakmica je na programu od 16 sati.