Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzlaci neporaženi u Širokom: Sloboda dolaskom Nalića igra kao preporođena

Široki i Sloboda zaključili kolo remijem

Nogometaši Širokog Brijega i tuzlanske Slobode u posljednjem susretu šestog kola Premijer lige BiH odigrali su bez golova 0:0.

U prvo poluvremenu ni na jednoj strani nije viđena prava prilika, iako je Široki bio nešto opasniji. Domaći su više napadali i u nastavku, ali bez prave ideje u završnici.

Na drugoj strani Sloboda je mogla do vodstva u 72. minuti kada Omar Pršeš s ruba kaznenog prostora gađa gornji lijevi ugao gola Luke Bilobrka i za malo promašuje.

Već sljedeće minute napadač Širokog Dražen Bagarić šutira, također, s ruba šesnaesterca, no njegov udarac brani golman gostiju Goran Vukliš.

Za Široki je to bila druga uzastopna domaća utakmica koja je završila rezultatom 0:0, nakon gostovanja Radnika u četvrtom kolu.

Sloboda nakon dolaska na klupu Zlatana Nalića igra kao preporođena i u posljednje tri utakmice osvojila je sedam bodova. Osim poraza od Sarajeva (1:0), “crveno crni” su pod vodstvom Nalića savladali Tuzla City (1:0), Krupu (1:0), te večeras sa Širokim odigrali neriješeno.

Na ljestvici Premijer lige BiH Željezničar vodi s 13 bodova, Široki je drugi s 12, a Sarajevo treće s 11. Sloboda je sedma s 8 bodova.