Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Twittovi nižerazrednih klubova u Engleskoj nasmijati će vas do suza

sunday league football

Svaka država ima svoju “beton” ligu, gdje se timovi sastoje od drugara iz kraja koji su nekada trenirali fudbal pa i dalje žele da igraju, ali im stomak od piva smeta da budu konkurenti za neke jače timove.

Upravo zato, osnivaju se razni klubovi i lige gdje su češće tuče i psovanje sudija nego lijepi potezi i golovi, ali u Engleskoj su sve to prenijeli na neki viši nivo. Tako svaki klub ima svoj Twitter profil, a poruke koje ostavljaju su apsolutno urnebesne.

Tako je Heybridge Gardensima iz istoimenog grada potreban golman za drugo poluvrijeme, jer je njegova policijska nanogica ne prekriva drugi dio terena.

Oni su obavijestili svoje igrače i da je policija našla štek sa kokainom iza kamiona u blizini stadiona, te da se iskreno nadaju da niko od njihovih nije umiješan u taj zločin.

Ipak, malo ko može da se pohvali da u svojim redovima ima novog Messija, a jedan od tih klubova je i Dissham United, za koje igra Dave Wilson.

Upkos pozamašnom stomaku, Wilson i dalje ima agilnosti da izvodi razne finte, a u nedavnom derbiju protiv Acton Wanderersa je postigao i pobjedonosni gol za 7:6.

Naravno, kao i u svakoj “beton” ligi, ni ovdje tuče nisu rijetkost, mada one prelaze granicu normale kada su u pitanju Englezi.

A ni tereni nisu pravljeni baš pod ravnom linijom..

Dok se za gol uvijek bira onaj najgojazniji..