Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

U 13. kolu najveća posjeta na Koševu, Haskić na čelu liste strijelaca

sarajevo borac
Foto: Fena/ Arhiva

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 14.300 gledalaca (2.383 po utakmici), a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na utakmici Sarajevo – Borac

U trinaestom kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 17 golova ili u prosjeku 2,83 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 15 igrača, uz jedan autogol.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Velež koji je u gostima pobijedio Gošk sa 4:0. Po četiri gola postignut su i u susretima Zrinjskog i Tuzla Cityja te Igmana i Zvijezde 09 u kojima su domaće ekipe slavile sa 3:1.

Zrinjski se ovom pobjedom i sa utakmicom manje približio lideru Borcu na četiri boda, nakon što su Banjalučani u derbiju 13. kola na Koševu odigrali neriješeno sa Sarajevom 1:1. Sarajevo je ostalo na trećoj poziciji sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranim timom Premijer lige.

Osim meča na Koševu još jedan susret završen je bez pobjednika, u Čitluku između Širokog Brijega i Posušja, dok je Željezničar na Grbavici pobijedio Slogu sa 1:0.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 14.300 gledalaca (2.383 po utakmici), a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na utakmici Sarajevo – Borac gdje se okupilo oko 6.500 gledalaca.

Sudije su pokazale 20 žutih i dva crvena kartona.

Na čelu liste strijelaca, sa dva postignuta gola u ovom kolu, izdvojio se Nermin Haskić iz Veleža sa devet pogodaka. Nemanja Bilbija (Zrinjski) postigao je gol manje, a Dejan Vidić (Sloga) je na trećem mjestu sa sedam golova.