Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

U derbiju 9. kola Sarajevo gostuje Pod Bijelim brijegom

hsk-zrinjski-fk-sarajevo (1)

Širokobriježani su na fenomenalan način započeli sezonu i bili su na čelu tabele neko vrijeme, ali jasno je bilo da je to umnogome zbog povoljnog rasporeda i manjka utakmica drugih timova

Danas će biti odigrane još tri utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje je okršaj Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru.

Za Zrinjski će to biti tek četvrta utakmica u novoj sezoni Premijer lige BiH, a već možemo reći da su Plemići u istu jako loše ušli jer imaju dva poraza.

Večeras su definitivno pod imperativom pobjede i morat će napasti, što će sigurno otvoriti mnogo prostora ekipi Feđe Dudića.

S druge strane, igrači Sarajeva su sigurno motivirani da nanesu poraz Zrinjskom, pošto ih je prošle sezone Jakirovićev tim čak tri puta nadigrao, a posebno je bio težak poraz u aprilu od 4:1 upravo Pod Bijelim brijegom.

Ovaj meč se igra u 19 sati uz prijenos na MY TV, a u isto vrijeme na Pecari počinje okršaj Širokog Brijega i Borca. Širokobriježani su na fenomenalan način započeli sezonu i bili su na čelu tabele neko vrijeme, ali jasno je bilo da je to umnogome zbog povoljnog rasporeda i manjka utakmica drugih timova.

Sada je Široki u nizu od tri meča bez pobjede, a to će pokušati iskoristiti i produžiti Borac, koji odnedavno vodi Vinko Marinović.

Iskusni stručnjak je debitovao u prošlom kolu, pobjedom nad Zrinjskim, te sada Borac sigurno s mnogo samopouzdanja stiže i na Pecaru.

Ranije će danas, od 17 sati, u Trebinju biti odigran duel Leotara i Posušja.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Sloboda – Sloga 4:2

Nedjelja, 4. septembar:

Leotar – Posušje (17 sati)

Zrinjski – Sarajevo (19, Moja TV)

Široki Brijeg – Borac (19, Arena Sport)

Ponedjeljak, 5. septembar:

Velež – Tuzla City (17, Arena Sport)

Željezničar – Igman (19, Moja TV)