U desetom kolu BH Telecom premijer lige derbi igraju Široki Brijeg i Sloboda

zeljeznicar-sloboda

Derbi susret desetog kola BH Telecom premijer lige u fudbalu u nedjelju će na “Pecari” odigrati domaći Široki Brijeg i tuzlanska Sloboda, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim iz Tuzle je hit dosadašnjeg dijela prvenstva. Izabranici Husrefa Musemića zauzimaju drugo mjesto na tabeli sa svega dva boda manje od lidera Zrinjskog. Ni Širokobriježani nisu daleko. Jedno su mjesto ispod s jednim bodom manje od Tuzlaka. Stoga bi derbi u Širokom Brijegu zaista mogao ponuditi zanimljivu utakmicu.

U subotu su na programu tri utakmice od kojih se izdvaja duel zeničkog Čelik i banjalučkog Borca. Susret starih rivala uvijek plijeni pažnju, a posebno sada kada je svaki bod zlata vrijedan, jer ove sezone čak šest timova napušta bh. elitu.

Iz nedjeljnog programa osim ogleda na “Pecari” vrijedi pomenuti gostovanje Željezničara kod Travnika, te dolazak Viteza kod aktuelnog šampiona Sarajeva koje će sa klupe po prvi put voditi novi šef stručnog štaba Miodrag Ješić.

U ponedjeljak se igra utakmica Olimpica i Mladosti u kojoj je domaćin apsolutni favorit. No, tim iz Doboja Kakanj u dosadašnjem toku Premijer lige pokazao se kao nezgodan protivnik mnogim favoritima.

Raspored i satnica utakmica 10. kola

Subota

Drina – Velež (15.30 sati / sudija: Mirza Tičić – Sarajevo)

Čelik – Borac (18.30 / Irfan Peljto – Sarajevo)

Rudar Prijedor – Slavija (15.30 / Ognjen Valjić – Banja Luka)

Nedjelja

Široki Brijeg – Sloboda (19 / Predrag Stankić – Bijeljina)

Travnik – Željezničar (15.30 / Elvis Mujić – Banovići)

Sarajevo – Vitez (15.30 / Ermin Sivac – Zenica)

Zrinjski – Radnik (18.30 / Admir Šehović – Sarajevo)

Ponedjeljak

Olimpic – Mladost (15.30 / Goran Paradžik – Ljubuški)