Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U dvorani u Muchenu: Braci ovacije, zvižduci za Kovača

niko-kovac-bayern-810×576

Na Allianz Areni navijači se još ponašaju dostaojanstveno. Istina, bilo je zvižduka nakon poraza od Borussije M'Gladbach, ali oni nisu bili upućeni nikome konkretno. Prosto, u klubu kakav je Bayern nezadovoljstvo se podrazumijeva nakon poraza na domaćem terenu. Međutim, kad je Niko Kovač zakoračio u košarkašku dvoranu u Munchenu mogao je konačno da osjeti da su baš njega navijači identifikovali kao glavnog krivca za razočaravajuće rezultate na početku sezone.

Redom je spiker u Audi domu čitao imena počasnih gostiju na utakmici protiv Efesa. Hasan Salihamidžić, sportski direktor fudbalske sekcije. Pa Javi Martinez. Aplauzi. Podrška igračima u teškim trenucima. I onda ime Nika Kovača. Zvižduci i negodovanje. Smireno je odreagovao hrvatski strateg, prećutao par neprijatnih trenutaka. To mu je i posao.

Sjedi u drugom redu, odmah do terena, odmah na poluvremenu je predsjednik Uli Hoenes prišao i sjeo do njega, možda da Kovač ne bi posumnjao da ga je uprava ostavila na cjedilu. Mada je Kovač već regulisao situaciju. Sa nekoliko selfija odobrovoljio je navijače, pa su se svi okrenuli terenu.

Ali ostaće upisano: prvi put da je Niko Kovač izviždan u Munchenu. Morat će da popravi rezultate. Pod hitno. Nije tajna da ima i nezadovoljnih igrača u svlačionici. Posljednje što mu treba je da se još i tribina okrene protiv. A čekaju ga četiri gostovanja. Istina, ipak nedorasli protivnici: Wolfsburg, AEK, Mainz i u Redighauzen. Četiri pobede se podrazumjevaju.