Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

U Engleskoj ljuti zbog reakcije Mbappea, tvrde da se smijao direktno Kaneu

mbappe prtscr (1)

Harry Kane promašio je udarac s bijele tačke i moguću “kartu” za polufinalni susret SP-a protiv Maroka

Harry Kane imao je šansu u 84. minuti izjednačiti utakmicu četvrtfinala SP-a između njegove Engleske i Francuske udarcem iz kaznenog udarca. Jednaku je priliku iskoristio ranije u susretu, ali ovu, onu bitniju, vrijednu vjerovatnih produžetaka i moguće utakmice polufinala protiv Maroka, “lansirao” je iznad gola svoga klupskog kolege Huga Llorisa.

Empatije kod francuske zvijezde Kyliana Mbappea nije bilo i krilni igrač Tricolora nije mogao susregnuti emocije. Ispustio je oduševljeni urlik odobravanja nakon što kapiten “Three Lionsa” nije iskoristio svoj drugi udarac s bijele tačke na utakmici.

Francuski igrači okružili su oduševljeno Llorisa, dok su engleski navijači to sve gledali u nevjerici, a sada se pojavila snimka Mbappeove reakcije. Ofenzivac Paris Saint-Germaina, koji je odigrao neuobičajeno “tiho”, viđen je kako udara šakama i “vrišti od sreće” s blistavim osmijehom preko lica.

Otočki mediji otišli su toliko daleko da su čak objavili kako se Mbappe smijao direktno Kaneu. Tako zaboravivši osjećaj koji je sam “okusio” na Euru 2020., kada je u osmini finala baš on promašio odlučujući jedanaesterac u raspucavanju protiv Švicarske za prolazak u četvrtfinale.