Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razmatranje vlade

U Engleskoj moguć povratak navijača na tribine prije Božića?

liverpool

Britanski ministar kulture i sporta Oliver Dowden opisao je jednosatne razgovore kao “pozitivne“

Razgovori su u toku, ali nije dogovoren datum povratka navijača na tribine nakon sastanka između Vlade Velike Britanije i predstavnika fudbalskih organizacija u Engleskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Situacija će se dalje procjenjivati ​​u razdoblju do 2. decembra, kada u Engleskoj treba prestati zaključavanje uvedeno u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Stoga se u fudbalskoj zajednici nadaju da bi se navijači na tribine mogli bratiti prije Božića.

Vlada Velike Britanije bila je u utorak domaćin virtualnog sastanka o budućnosti engleskog fudbala, kojem su prisustvovali zvaničnici Fudbalskog saveza Engleske (FA), Premier lige i Engleske fudbalske lige (EFL), kao i predstavnici navijačkih grupa.

Britanski ministar kulture i sporta Oliver Dowden opisao je jednosatne razgovore kao “pozitivne“.

Premier liga je ranije izrazila razočaranje zbog daljnjeg odgađanja da se navijači vrate na utakmice. Premier liga je još 22. septembra istakla da su “uvjereni da će navijači na stadionima biti sigurni ili čak sigurniji nego na bilo kojoj drugoj javnoj aktivnosti koja je trenutno dozvoljena“.

FA, Premier liga i EFL su 6. oktobra zajednički izjavili su u otvorenom pismu navijačima da su u potpunosti predani njihovom što bržem sigurnom povratku na fudbalske stadione.

“Konstruktivan razgovor s fudbalskim liderima o upravljanju, novcu, raznovrsnosti i povratku navijača. Želim sarađivati ​​s fudbalom kako bih postigao napredak u važnim pitanjima za dugoročnu budućnost igre. Rasprave će se nastaviti dok započinjemo s revizijom načina njihovog povratka koju vode navijači“, objavio je Dowden na Twitteru.