U Foči svečano otvoren 13. omladinski turnir Fudbal frends

Фоча – Давидовић отворила “Фудбал ф
FOTO Srna

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je večeras pred više hiljada posjetilaca na Gradskom stadionu u Foči 13. Međunarodni omladinski turnir “Fudbal frends”.

Davidovićeva je istakla da je “Fudbal frends” manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, jer kroz sport promoviše prijateljstvo i druženje omladine sa prostora bivše Jugoslavije.

“Ovaj turnir ima bogatu tradiciju i na pravi način svjedoči da je Foča grad mladosti i sporta u punom smislu te riječi”, navela je Davidovićeva.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira, načelnik opštine Radisav Mašić napomenuo je da su na ovom turniru stasali brojni prvotimci velikih klubova sa prostora nekadašnje zajedničke države, a mnogi od njih danas igraju i u inostranim klubovima.

“Fudbal frends je najznačajnija sportska manifestacija ove vrste na prostorima bivše Jugoslavije. Pokazuje to i ovogodišnji turnir, koji je okupio najbolje ekipe sa tih prostora”, rekao je Mašić.

U prvom četvrfinalnom meču, kadeti “Vardara” savladali su vršnjake domaće “Sutjeske” sa 1:0, a u drugom je branilac trofeja “Rijeka” pobijedila podgoričku “Budućnost” sa 2:0.

Večeras su na programu još dva meča – “Crvena zvezda”-“Partizan” i “Maribor-“Željezničar”.