darijan bojanić

U Ibrin Hammarby stiglo prvo pojačanje: “Nisam Hrvat, Bosanac sam”

darijan_bojanic_hammarby_

“Nisam Hrvat, porijeklom sam iz BiH. Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz BiH pa se ja deklariram kao Bosanac”, rekao je Bojanić

Zlatan Ibrahimović je kupio Hammarby iznenadivši tako nogometni svijet, ali i naljutivši navijače Malmea koji su mu pokušali uništiti statuu u ovom gradu.

Prvo pojačanje Hammarbyja nakon Ibrahimovićeve kupovine ovog kluba je naše gore list – Darijan Bojanić. Na Transfermarketu je navedeno kako je hrvatski državljanin, ali je on to negirao.

“Nisam Hrvat, porijeklom sam iz BiH. Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz BiH pa se ja deklariram kao Bosanac”, rekao je Bojanić za Germanijak.

Darijan se rodio u Švedskoj, ali naš jezik govori savršeno.

“Rodio sam se u Švedskoj i nikad nisam živio u BiH. Roditelji su ovdje od sredine 90-ih kad sam ja rođen. Pričamo kući na našem jeziku, zato ga i ja tako dobro govorim”.

O potezu Ibrahimovića da kupi Hammarby kaže:

“Zlatanov dolazak? Nemam nekih značajnijih komentara na to. Ne znam što bih uopće rekao. Ne znam je li loše ili dobro”, kazao je i dodao:

“Nije dolazio u klub, naši ljudi su išli u SAD. Sportski direktor Hammarbyja otputovao je prije nekoliko dana u Los Angeles i jutros pročitam kako nam je Ibra novi vlasnik. Što će to značiti za klub? Nisam siguran koliko je dobro što će se miješati u transfere ili ne znam što”.

Bojanić ima 24 godine i igra na poziciji veznog fudbalera, a u Hammarby je došao početkom godine iz Helsingborga. Ranije je još nastupao za Ostersund, Geteborg i Osters. Prošao je mlađe selekcije reprezentacije Švedske.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.