Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Finale 29. maja

U Istanbulu izložen trofej UEFA Lige prvaka

trofej lige prvaka (1)

Trofej je izložen u Istanbulu u vremenu kada je evropski fudbal potresen krizom oko Super lige

Trofej UEFA Lige prvaka u srijedu je izložen u Istanbulu, usred krize oko Super lige koja je potresla svjetsku javnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Pehar će biti dodijeljen vlasniku nakon završetka utakmice finala UEFA Lige prvaka koja će biti odigrana na Olimpijskom stadionu ”Ataturk” u Istanbulu 29. maja.

Trofej je izložen u Istanbulu u vremenu kada je evropski fudbal potresen krizom oko Super lige. Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je ranije dogovor o pokretanju novog zatvorenog takmičenja, Super lige, uprkos protivljenju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U zajedničkom saopćenju objavljenom u nedjelju navedeno je da će Super ligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

UEFA je potom najavila sankcije za klubove Super lige, ali i igrače klubova koji nastupe u tom takmičenju, kojima bi u tom slučaju bio zabranjen nastup za nacionalne timove.

U međuvremenu, svi engleski klubovi, kao i Inter i Milan (Italija), te Aletico Madrid (Španija) saopćili su da su pokrenuli proceduru za istupanje iz Super lige. U Barceloni je bilo najavljeno i održavanje referenduma među navijačima o učešću u ovom takmičenju. Prema trenutnom stanju, u ligi su ”ostali” još Juventus i Real Madrid.