Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U jeku loših rezultata i kritika Van Gaal uzeo dva dana odmora

van gaal343

U jeku oštrih kritika navijača i neizvjesnosti da li će zbog loših rezultata ostati na klupi Machester Uniteda, holandski stručnjak Luis van Gaal je jučer otputovao na odmor u Holandiju i dao dva slobodna dana igračima, javlja Anadolu Agency (AA).

Najtrofejniji engleski fudbalski klub Manchester United nikako da prevaziđe rezultatsku krizu još od odlaska Alexa Fergusona. Nakon loših rezultata na mjesto Fegusonovog nasljednika Davoda Moyesa, 2014. godine došao je Luis van Gaal, ali i njegova budućnost na klupi “Crvenih đavola” je sve neizvjesnija nakon poraza od Liverpula prošle sedmice, a i nakon subotnjeg poraza na domaćem terenu od Southamptona.

Nakon subotnjeg poraza na Old Traffordu, Van Gaal je jučer otkazao treninge igrača i otputovao na rođendansku zabavu svoje kćerke u Holandiji. Igrači su i danas dobili slobodan dan, što je, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, dodatno naljutilo navijače.

Van Gaal je u dosadašnjih 78 utakmica sa Manchesterom ostvario 31 pobjedu, 29 remija i 18 poraza.

Britanski mediji već najavljuju da bi Van Gaal uskoro mogao dati ostavku ili biti otpušten iz Manchester Uniteda, a da će klub do kraja sezone voditi aktuelni pomoćni trener Ryan Giggs.

Mediji sa Otoka idu i dalje i već licitiraju da bi od naredne sezone “Crvene đavole” mogli voditi Pep Guardiola ili Jose Mourinho.

Nakon što je Manchester United vodio 26 godina, Ferguson je po odlasku u penziju 2013. godine napisao knjigu u kojoj je naveo da mu je prvi izbor za nasljednika bio upravo Guardiola, ali da se on ipak odlučio da ode u Bayern Munchen. Ferguson je naveo i da je Moyes izabran tek nakon što zbog različitih razloga nije došlo do dogovora sa Mourinhom, Carlom Ancelottijem, Jurgenom Kloppom i Van Gaalom.