Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ide u Inter

U Laziju ogorčeni Inzaghijevim odlaskom: Preko noći se predomislio

Ugovor je bio spreman, ja sam ga potpisao, a on je trebao doći na sastanak kako bi ga produžio. Nije se pojavio

Simone Inzaghi je napustio Lazio kako bi preuzeo klupu novog italijanskog prvaka Intera, a ta je vijest silno razočarala upravu rimskog kluba koja traženog trenera optužuje za kršenje usmenog dogovora.

Lazijev predsjednik Claudio Lotito tvrdi da se Inzaghi preko noći predomislio i ponuđeni ugovor o produženju saradnje odlučio ignorirati i to nakon stiska ruke s njim. Lazio je treneru s kojim je osvojio jedan italijanski kup i dva tamošnja superkupa želio produžiti do juna 2024.

”Predomislio se preko noći. Ugovor je bio spreman, ja sam ga potpisao, a on je trebao doći na sastanak kako bi ga produžio. Nije se pojavio. Nazvao me, rekao da je prespavao odluku i da je odlučio otići. Proveli smo dan ranije sedam sati zajedno, sve dogovorili i rukovali se”, tvrdi Lotito i nastavlja:

”Rekao mi je da je izgubio motivaciju, da ne može rasplamsati žar kod igrača. Kako zadržati nekoga ko to kaže? Da mi je to rekao večer ranije, ne bih se trudio sastavljati ugovor.”

Inzaghi je kao igrač i trener u Laziju proveo 21 godinu. Ranije je izjavio da ga ljuti što 16 mjeseci čeka na potpis novog ugovora.