Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Leicesteru uvjereni da će Vardy ostati

jamie-vardy111

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, potpredsjednik Leicester Cityja uvjeren je da će Jamie Vardy ostati na „King Power“ stadionu bez obzira na činjenicu što je Arsenal aktivirao njegov kluzulu za puštanje u iznos od 20 miliona funti (oko 25,5 miliona eura).

Vardy je u prošloj sezoni na senzacionalnom putu Leicestera do naslova šampiona Engleske postigao 24 gola. Njegove partije su privukle pažnju Arsenala koji je aktivirao klauzulu, ali je ostalo da Vardy lično donese odluku na Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

„Uskoro će te znati Vardyjevu odluku, ali mislim da će ostati. Mislim da je tako, pa ćemo vidjeti. Moramo izgraditi tim. I dalje mislimo da možemo napraviti nešto posebno u Premier ligi i Ligi šampiona. Za Leicester će igranje Lige šampiona biti nevjerovatno i vidjećemo kako ćemo se snaći“, rekao je Aiyawatt Srivaddhanaprabha, potpredsjednik i sin vlasnika kluba Vichaija.

Vardy je svoju sjajnu sezonu u Leicesteru nastavio i na EURO 2016 u dresu Engleske. Istina u prvoj utakmici protiv Rusije (1:1) nije dobio šansu da zaigra, ali je zato protiv Velsa ušao u 46. minuti i samo deset minuta kasnije izjednačio na 1:1 i inicirao veliki preokret „Gordog Albiona“, koji je na kraju slavio sa 2:1.