Zaraženi igrači Želje

U Maccabiju žale radi odlaganja meča sa Željezničarom

maccabi trening (1)

Po dolasku u Izrael, nakon testiranja, ustanovljeno je da su četiri fudbalera i trener u stručnom štabu Željezničara pozitivni na koronavirus

U Fudbalskom klubu Maccabi iz Haife žale jer je odlukom Ministarstva zdravlja Izraela odgođena večerašnja utakmica prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu koju su trebali odigrati protiv predstavnika Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara.

”Težak period neizvjesnosti, no moramo imati razumijevanja. Čekamo odluku UEFA. Zdravlje je iznad svega”, istakli su iz Maccabija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Po dolasku u Izrael, nakon testiranja, ustanovljeno je da su četiri fudbalera i trener u stručnom štabu Željezničara pozitivni na koronavirus, te su vlasti u Izraelu donijele odluku o odlaganju utakmice. Prije polaska u Haifu, prilikom testiranja u BiH, koronavirus je potvrđen kod još šest fudbalera tima sa Grbavice.

Povratak fudbalera i trenera Željezničara u Sarajevo, među kojima su zaraženi od juče u hotelskoj izolaciji u Haifi, očekuje se večeras.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odlučit će koji će biti epilog odložene utakmice, a sve više se špekuliše da se bi mogao zakazati novi termin odigravanja meča, vjerovatno, na neutralnom terenu.

UEFA je bila za odigravanje utakmice jer su Sarajlije, nakon testiranja u Izraelu, imale 16 zdravih igrača u kadru. Međutim, presudila je odluka izraelskih vlasti.