transferi

U narednih nekoliko sati očekuje se Perišićev potpis za Tottenham

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska – Slovačka
11.10.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Katru, skupina H, 8. kolo, Hrvatska - Slovacka. Ivan Perisic Photo: Igor Soban/PIXSELL

S italijanskim stručnjakom sarađivao je u milanskom klubu, dok bi sada trebao postati jedan od šest-sedam pojačanja engleskog prvoligaša

Hravtski reprezentativac Ivan Perišić u narednih nekoliko sati trebao bi službeno biti predstavljen kao novi igrač Tottenhama. Hrvatski reprezentativac, iza kojeg je odlična sezona u Interu, s 33 godine tako će nakon Francuske (Sochaux), Njemačke (Borussia Dortmund) i Italije igrati u još jednoj ligi petice.

Perišić dolazi u klub čiji je trener Antonio Conte. S italijanskim stručnjakom sarađivao je u milanskom klubu, dok bi sada trebao postati jedan od šest-sedam pojačanja engleskog prvoligaša. Sky ističe kako se Tottenham želi dovesti golmana, stopera, krilo, centralnog veznjaka i napadača. Conte je svojevremeno Perišića u Interu stavio na bok u formaciji 3-5-2.

Skyev novinar Lyall Thomas objasnio je zašto Tottenham dovodi Perišića.
“Tottenham rijetko kupuje igrače iznad 30 godina, no kada je riječ o slobodnom igraču, ima smisla. Prije svega, Conte ga želi jer su sarađivali u Interu, tako da je to odlična prilika da se pokaže kako vodstvo kluba podržava trenera”, piše Sky.

“Iz nogometnog ugla ima još i više smisla. Perišić je iskusan, na vrhuncu svoje karijere. On je pobjednik. Osvojio je Ligu prvaka s Bayernom i Serie A s Interom prošle godine. Uprkos godinama igra fenomenalno. Može ga se koristiti na više pozicija. Conte ga je pretvorio u lijevog krilnog beka, no može biti konkurencija i Heung-Minu Sonu i Dejanu Kuluševskom na ofanzivnijim pozicijama.