Europska liga

U osmini finala Benfica, Chelsea, Inter, Krasnodar…

20190221_2_35068665_41908115_Web

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21.00 sati, Bayer Leverkusen, koji je u prvoj utakmici igrao bez golova, večeras je u Leverkusenu remizirao 1:1 protiv Krasnodara koji je zbog gola u gostima ipak prošao dalje

Nakon večerašnjih revanš utakmica poznati su svi učesnici osmine finala Europske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21.00 sati, Bayer Leverkusen, koji je u prvoj utakmici igrao bez golova, večeras je u Leverkusenu remizirao 1:1 protiv Krasnodara koji je zbog gola u gostima ipak prošao dalje.

Benfica, koja je u prvoj utakmici savladala Galatasaray sa 2:1, u revanšu u Lisabonu je igrala neriješeno 0-0 te se plasirala u osminu finala.

Nakon 3:3 iz prvog meča, Betis je večeras kod kuće poražen od Rennesa rezultatom 1:3, čime je francuska ekipa izborila plasman u naredni krug.

Chelsea, koji je u prvom meču u gostima pobijedio Malmo FF sa 2:1, večeras na Stamford Bridgeu je ponovo slavio rezultatom 3:0 i tako se plasirao u naredni krug.

Nakon 2:2 iz prvog meča, Dynamo Kyiv je večeras u revanšu u Kijevu savladao grčki Olympiakos sa 1:0 i prošao dalje.

Genk, koji je u prvom meču igrao bez golova protiv Slavije iz Praga, večeras je kao domaćin poražen sa 1:4, čime je Slavia izborila plasman u osminu finala.

Nakon pobjede sa 1:0 u prvoj utakmici u gostima, Inter je večeras pred svojim navijačima savladao Rapid Beč rezultatom 4:0 te se plasirao u osminu finala.

Podsjetimo, Sevilla je u srijedu eliminisala Lazio i postala prvi učesnik osmine finala Europske lige.

Od duela koji su se igrali od 18.55 sati, Arsenal je, nakon minimalnog poraza u gostima u prvom meču, u revanšu u Londonu savladao BATE sa 3:0 te se plasirao dalje. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je u ekipi Arsenala sjedio na klupi.

Dinamo Zagreb, koji je u prvoj utakmici poražen od Plzena sa 2:1, večeras je u Zagrebu ipak bio bolji rezultatom 3:0, što je bilo više nego dovoljno za plasman u osminu finala. Bh. nogometaš Izet Hajrović je upisao jednu asistenciju.

Eintracht Frankfurt je večeras, nakon remija 2:2 u prvom meču, kao domaćin uspio pobijediti Shakhtar Donetsk sa 4:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

Napoli, koji je u prvoj utakmici kao gost slavio sa 3:1, večeras je u Napulju savladao Zurich rezultatom 2:0 i izborio plasman dalje.

Salzburg, koji je u prvom meču izgubio od Club Bruggea sa 2:1, večeras je ipak ubjedljivo slavio protiv belgijskog tima rezultatom 4:0 te nastavio takmičenje.

Valencia je, nakon pobjede sa 2:0 u prvoj utakmici, večeras pred svojim navijačima rezultatom 1:0 savladala Celtic i plasirala se među šesnaest najboljih.

Villarreal, koji je u prvom meču u gostima pobijedio ekipu Sportinga sa 1:0, u revanšu kod kuće je remizirao 1:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

Zenit Petersburg, koji je u prvoj utakmici doživio minimalni poraz od Fenerbahčea u Istanbulu, večeras je u Saint Petersburgu upisao pobjedu rezultatom 3:1 za plasman u osminu finala.

Prvi mečevi osmine finala se igraju 7. marta, a revanši sedam dana kasnije.